Картина на Пит Мондриан може да изглежда като двуизмерно произведение на

...
Картина на Пит Мондриан може да изглежда като двуизмерно произведение на
Коментари Харесай

Къща музеи #67: Къщата на Ритвелд Шрьодер

Картина на Пит Мондриан може да наподобява като двуизмерно произведение на изкуството, каквото можете да намерите. Къщата Schröder на Gerrit Rietveld употребява същия език и го уголемява в три измерения, което ви разрешава да се движите в една явно нереална комбинация. Четвъртото измерение, времето, разреши на този любопитен опит да продължи цялостен век - къщата стартира честванията на стогодишнината идната седмица - само че към момента наподобява толкоз съвременна и необикновена, колкото в миналото е изглеждала.

Това е измежду най-радикалните и забележителни къщи, строени в миналото, жилище, което наподобява като рисувано или колажирано, колкото и конструирано. Той провокира отвращение, когато беше приключен в буржоазния Утрехт. Но също по този начин е, почтено казано, много смешно да се гледа.

Както множеството студенти по архитектура от края на 20-ти век, аз бях изложен на изображения на тази къща ad infinitum. Винаги е бил представян като тип свободно стоящо произведение на изкуството, окачено в б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР